القاب امام زمان (عج) / طاووس بهشتیان

القاب امام زمان (عج) /  طاووس بهشتیان

tavusebeheshtian

حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) به علت زیبایی خاص و جلوه ی تابنده ای که دارند، به لقب «طاووس اهل الجنه» معروف شده اند. بد نیست در این مقالات که از القاب آن حضرت و علت نامیده شدن حضرت به آن لقب صحبت می کنیم، اینبار از زیبایی ظاهری و صورت آن حضرت سخن بگوییم.
آیة الله ناصری در سخنرانی خود درباره ی خصائص حضرت مهدی ( عجل الله تعالی فرجه) گفته اند:

«خصیصه ی اول حضرت مهدی ( عجل الله تعالی فرجه) نور آن حضرت است، در بعضى از زيارات مى‌‌خوانيم: «السلام عليكم يا نوراللَّه السّاطع». چهارده معصوم انوار الهى هستند منتها نور امام زمان ( علیه السلام) دارى جذابيت خاصى است. چهارده نور مقدس به نور توحيد و ولايت و در عالم انوار منورند و نور هر كدام دارى رنگ و جلوه خاصى است. اما نور حضرت بقيةاللَّه ( علیه السلام) جاذبه بيشترى دارد و جلب توجه بيشترى مى‌‌كند.

همان‌‌طور كه راجع به حضرت فرموده‌‌اند: « المهدى طاووس اهل الجنة».

در ميان پرندگان زيبا طاووس جلوه ديگرى و جذابيت خاصى دارد. لذا شب معراج نبى‌‌اكرم (صلی الله علیه و آله) وقتى به انوار معصومين رسيدند نور امام زمان (علیه السلام) بيشتر جلب توجه كرد. سؤال كردند: پروردگارا اين نور سبزى كه شمشير به دست ايستاده نور كيست؟ حضرت حق در پاسخ پيامبر(صلی الله علیه و آله) حالات و آثار وجوديه امام زمان( علیه السلام) را بيان فرمودند.» (1)

درباره ی چهره ی ظاهری حضرت مهدی (علیه السلام) نیز در روایات بسیاری از زیبایی حضرت یاد کرده اند، از میان آنها به چند روایت اشاره می کنیم:

پيامبر گرامي اسلام (صلی الله علیه و آله)، امام مهدي ( علیه السلام) را شبيه خود معرفي كرده، در توصيف او مي‏فرمايد:

«مهدي از فرزندان من است. چهرة او مانند چهره ماه درخشنده است»  (2)

همچنین فرموده اند:

«مهدي از من است، پيشاني گشاده و بيني كشيده دارد» (3)

همچنين امام صادق (علیه السلام) مي‌فرمايد: «صورتي زيبا، گندمگون و چهره‌اي گلگون دارد، ابروهائي كشيده، صورتي نيكو، ديدگاني مشكي بيني باريك و نيكو خميده، و پيشاني باز و درخشان دارد.» (4)

خلاصه اينكه هم ائمه (علیهم السلام) و هم كساني كه سعادت تشرف يافته‌اند، قبل از هر وصفي، ذكر زيبايي ايشان را كرده‌اند. چنانكه مي‌گويد: «چهره‌اي زيباتر از روي ايشان نديدم و نه هيبتي بالاتر از هيبت ايشان و نه
منزلتي برتر از ايشان، حتي به خاطر هيبت شان از ديدن‌اش سير نمي‌شديم.» (5)

همچنين اينطور ستوده‌اند كه «چهره‌اش ميان گشاده رويان عالم مانند ماه نوراني در بين ستارگان درخشان است. » و فرد ديگري كه سعادت تشرف يافته چنين مي‌گويد: «سيمايي داشت كه هيچ چشمي برازنده‌تر و زيباتر و با طمأنينه‌تر و باحياتر از آن نديده است.» (6)

نكته آخر اينكه حضرت، نه تنها زيباروي اين دنياست بلكه به فرموده رسول گرامي اسلام ( صلی الله علیه و آله): «مهدي طاووس اهل بهشت است كه هاله‌اي از نور او را احاطه كرده است.»

به امید دیدار روی زیبای حضرت… ان شاءالله

 

پی نوشت:
1.ماهنامه ی موعود شماره ی 37، ویژگی های حضرت مهدی، سخنرانی آیة الله ناصری
2.علامه مجلسي، بحارالأنوار، ج 51، ص 91؛ به نقل از ماهنامه ی موعود، شماره ی 86، ذیل مقاله ی سیمای ظاهری امام مهدی
3.همان، ص 90. به نقل از ماهنامه ی موعود، شماره ی 86، ذیل مقاله ی سیمای ظاهری امام مهدی
4.كامل سليمان، روزگار رهايي، ترجمه: علي اكبر مهدي‌پور، ج1، ص 127. به نقل از ماهنامه ی شماره ی 52، ذیل مطلب پرسش شما، پاسخ موعود
5.خراساني، محمدجواد، مهدي منتظر( علیه السلام). به نقل از صراط المستقيم، ج2، ص 261.
6.همان، به نقل از الملاحم و الفتن، ص 136.

 پ.میعاد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / ناحیه مقدسه

القاب امام زمان (عج) / ناحیه مقدسه  « ناحیه ی مقدسه» آخرین صفتی است که در القاب امام زمان (عج) به آن می پردازیم. امیدواریم این مجموعه برای شما و ما مفید واقع شده باشد. در زمان غیبت صغری بدلیل خفقان شدید جامعه، هرگونه ارتباطی با امام زمان (علیه السلام) …

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / حقّ

القاب امام زمان (عج) / حقّ در زیارت حضرت صاحب الامر ( علیه السلام) می خوانیم: «اشهدُ انَّکَ الحَقُّ الثابتُ الذی لا عیب فیهِ» (گواهی می دهم که تو ان حق ثابت ابدی هستی که از هر عیب و نقصی پاک و منزه می باشی) حق به معنای راستی و …

القاب امام زمان (ع)
القاب امام زمان (عج) / شمس الطالعة

القاب امام زمان (عج) / شمس الطالعة در دعای ندبه می خوانیم: « أَيْنَ الشُّمُوسُ الطّالِعَةُ؟أَيْنَ الْأَقْمارُ الْمُنيرَةُ؟أَيْنَ الْأَنْجُمُ الزّاهِرَةُ؟» (کجایند خورشیدهای تابان؟ کجایند ماه های درخشنده؟ مجایند سنارگان درخشان؟) اطلاق صفات خورشید، ماه و ستاره به انبیاء الهی  و اولیای آنان بارها و بارها در تاریخ زندگی آنان مشاهده …