تاثير دعاي معصومين براي شیعیان

تاثير دعاي معصومين براي شیعیان

در روايات مختلف امده است كه ائمه معصومين براي شيعيان خود دعا و استغفار مي كنند، اثر اين دعا و استغفار در زندگي روزمره ما چگونه تجلي مي كند؟ آيا اساساً آن دعاها اثري در اين دنيا براي ما دارد يا تنها آثار معنوي آنها را در آخرت خواهيم ديد؟
دعاهاي پيامبر اكرم (ص) و امامان آثار عام و تام دارد و شامل دنيا و آخرت مي شود ؛ چرا كه دنيا و آخرت از نظر اسلام از يكديگر جدا نيستند ؛ اما يابد دقت داشت كه هيچ كار فيزيكي و متافيزيكي هرگز در اين جهان بي اثر نيست و به خصوص كوشش و فعاليت امام معصوم و انسان كامل. امام و حجت خداوند حكيم- كه خود نيز حكيم است- كارِ بي فايده انجام نمي دهد. نمامي فعاليت هاي آنان نتيجه بخش و مؤثر است و علاوه بر آنكه در بندگي خود آنان تاثير به سزا دارد، در ديگران نيز مؤثر تواند بود. اين مساله شواهد عيني بسيار داردكه در تاريخ زندگي امامان مشاهده مي كنيم.

يكي از حقوقي كه ائمه معصومين و امام عصر (عج) خصوصاً بر شيعه دارند، حق دعاست. آنان در ادعيه و مناجات هاي خود، دوستداران خويش را فراموش نمي كنند.
در روزهاي سخت براي آن ها دعا كرده و مشكلان عظيم آنان را از سر راه بر مي دارند. داستان سيدابن طاووس معروف است كه در پله هاي سرداب مطهر امام عصر(عج) در سامرا سحرگاهام صداي دل نشين محبوب پرده نشين را مي شنود كه مي فرمود:
«خداوندا! شيعيان ما را در عزت و سلطنت و دولت ما باقي و زنده بدار.»(1)
نيز آن حضرت در توقيعي فرمود:
« ما در پي نگهداري آنانيم و با خداوند راز ونياز مي كنيم. دل هاي اولياي ما آرام و مطمئن باشد.»(2)

پي نوشت:
1- ترجمه مكيال المكارم119:1
2- كافي 9:8، از پيامبر اكرم(ص) و امام صادق(ع)

منبع : مستور

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

شيعه پاسخ می دهد
1
شيعه بزرگان صحابه را ناسزا نمي گويند شيعه لعنت ميكند كسي را كه حق خدا و رسول را ضايع نموده است

شيعه بزرگان صحابه را ناسزا نمي گويند شيعه لعنت ميكند كسي را كه حق خدا و رسول را ضايع نموده است شيعه ناسزا گفتن به بزرگان اصحاب به خصوص خلفاي راشدين ابوبكر و عمر و عثمان -رضي الله عنهم- را عبادت مي ‌دانند و با اين كار به خدا تقرب …

شيعه پاسخ می دهد
3
بررسی ادله سب در روایات شیعه

بررسی ادله سب در روایات شیعه در اینجا به هیچ وجه قصد مقاله نویسی ندارم از همین رو فقط به ذکر ادله و بیان سند آنها اکتفا میکنم: 1- قال رسول الله صلی الله علیه و اله و سلم: «اِذََا رَأَیْتُمْ أَهْلَ الرَّیْبِ وَالبِدَعِ مِنْ بَعْدِی فَأَظْهِرُوا البَرَاََءَةَمِنْهُمْ وَ اَکْثِرُوا مِنْ …

شيعه پاسخ می دهد
آیات تبری به ترتیب سوره ها و آیات قرآن کریم

آیات تبری به ترتیب سوره ها و آیات قرآن کریم قبل از ورود به بحث توجه شما را به روایتی زیبا جلب می نماییم: اصبغ بن نباته از امیرالمومنین علیه السلام نقل میکند که حضرت فرمودند: قرآن در چهار بخش نازل شده است, یک چهارم در رابطه با ماست, یک …