ماندگاران: زراره

ماندگاران: زراره

پدرش غلامی رومی بود. سفیدچهره و قوی هیکل. وقتی او را برای فروش، به شهر حلب آوردند، مرد مؤمنی از قبیله ی بنی شیبان او را خرید. به او قرآن و اسلام را آموخت. در واقع او را با حقیقت دین آشنا کرد و بعد از آن، آزادش کرد. «اعین» که مردی حق پذیر بود، به کوفه رفت و تشکیل خانواده داد. خاندان اعین، از خاندانهای شیعه و ولایت پذیری شد که از عصر امام سجاد (علیه السلام) تا غیبت کبری، همراه اهل بیت (علیهم السلام) ماند. تمام پسران اعین، از فقیهان و محدثان زمان خود شدند ولی از میان آنها، «زراره» مشهورتر از بقیه شد؛ زرارة بن اعین، شاگرد امام باقر و امام صادق (علیهم السلام).
از زندگی شخصی و خانوادگی زراره، اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. اما از ویژگیهای اخلاقی و اعتقادی او که امامان (ع) به آنها اشاره کرده اند، می شود به خوبی فهمید که او یکی از بزرگترین خدمتگزاران اسلام و شیعه بوده و جایگاهی که برای او بیان کرده اند، معرف شخصیت بی مانندش است.

زراره کسی است که به خاطر فعالیتهای او، با وجود تمام دشمنیها و از بین بردن روایات و احادیث، هم اکنون بیش از 2 هزار روایت به ما رسیده است. کسی که امام صادق (ع) درباره اش فرموده اند: «خداوند او را بیامرزد که اگر او و همگنانش نبودند، سخنان پدرم از بین رفته بود.»(1)

جای او در بهشت حتمی است. نامش در میان اهل بهشت آمده است و بارها این بشارت را از امام باقر و امام صادق (علیهم السلام) دریافت کرده بود. حضرت امام صادق (ع) به او فرمود: «اى زراره! اسم تو در نام‏هاى اهل بهشت بى‏الف است. گفت: بلى فدايت شوم، اسم من عبدربه است ولكن ملقب شدم به زراره و از او نقل شده كه مى‏گفته: به هر حرف كه از امام جعفرصادق (ع) مى‏شنوم ایمانم زيادتر مى‏شود.» (2)

در صداقتش آنقدر اطمینان است که وقتی از امام صادق (ع) پرسیدند که این حدیثی که زراره از پدرتان نقل کرده، صحیح است یا خیر، امام (ع) اینطور جواب دادند: « آنچه را كه زراره روايت كرده از ابوجعفر (ع) پس جايز نيست كه ما رد كنيم.» (3)

زراره، دو ماه پس از شهادت امام صادق (ع)، بعد از خدمتگزاریهای خالصانه و درک حضور 3 امام بزرگوار، دار فانی را وداع گفت.

پی نوشت:

1.      اختيار معرفة الرجال، ج 1، ص 345.
2.      همان
3.      اختيار معرفة الرجال، ج 1، ص 364.

منبع احادیث: http://wiki.ahlolbait.ir/home/-/wiki/Islamic_Wiki/%D8%B2%D8%B1%D8%A7%D8%B1%D8%A9%20%D8%A8%D9%86%20%D8%A7%D8%B9%D9%8A%D9%86%20%D8%B4%D9%8A%D8%A8%D8%A7%D9%86%D9%89

بازنویسی پژواک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

شیعه شناسی
از اثار صلوات در برزخ وقبر

– رفع عذاب قبر   رسول خدا – صلى الله عليه و آله – فرمود: هر كس در شب جمعه ، دو ركعت نماز به جاى آورد و در هر ركعت پنجاه مرتبه سوره اخلاص بخواند و بعد از نماز بخواند: اللهم صل على النبى العربى و آله . حق …

شیعه شناسی
اثار صلوات (دستورهای ختم صلوات)

براى برآورده شدن حاجات و اداى دين و رسيدن به مطالب ختم صلوات مجرب است كه چهار نوع آن را ذكر مى كنيم نوع اول ؛ آن است كه اگر كسى حاجتى داشته باشد به دل مى گذارند يا به زبان مى گويد: كه چنان حاجتم تا فلان مدت برآورده …

شیعه شناسی
اثار صلوات ( مکانهای فرستادن صلوات )

  177 – صلوات هنگام عبور از مسجد   عامه از امير المؤ منين – عليه السلام – روايت كرده اند كه فرمود: اذ مررتم بالمسجد فصلوا على النبى صلى الله عليه و آله يعنى ؛ هر گاه از مسجدى عبور كرديد، بر پيغمبر – صلى الله عليه و آله …