آثار دعا برای فرج (29) / شعائر اسلام را زنده می کنیم

آثار دعا برای فرج (29) / شعائر اسلام را زنده می کنیم

https://www.hadiskadeh.ir/wp-content/uploads/2013/11/doa-faraj.jpg

 

مَثل ما وقتی که برای فرج دعا می کنیم، مَثل کسی است که در میان جماعتی که خواب هستند، با صدای بلند فریاد می زند: «بیدار شوید! دیر شد! خواب ماندید!» شباهتش هم معلوم است! عدّه ای که در خواب هستند، با شنیدن صدای فرد بیدار، از خواب می پرند و  آنهایی که هدفی برای رسیدن دارند، راه می افتند. البته آنهایی که خیلی خواب آلود هستند احتمالاً تا جا دارد بد و بیراه می گویند و دوباره پتو را روی سرشان می کشند تا دوباره بخوابند. بعضی ها هم اساساً کارشان شیفت شب است و سر و کاری با تلاش در روز ندارند! آنها هم «شب زده» هستند و آنقدر در صبح خوابشان می آید که اصلاً صدای فرد بیدار را نمی شنوند.

خواندن دعای فرج، چیزی در مایه های اذان گفتن، نماز خواندن، اقامه ی عزا برای امام حسین (علیه السلام) و خواندن نماز جمعه است. ویژگی مشترک همه ی این عبادات، در این است که «شعائر» دین محسوب می شوند. یعنی این عبادات، شعارها، نمادها و پرچمهایی هستند که به وسیله ی آنها، دیندار از غیر دیندار جدا می گردد. چنانچه خداوند بلند مرتبه می فرماید: «هرکس شعائر خداوند را تعظيم کند، همانا آن از تقواي دل ‏ها است.» (1)

حضرت امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) فرمودند: «هر چیز دارای سیما[یی] است، سیمای دین شما نماز است.» (2)

حالا وقتی برای فرج دعا می کنیم، انگار برای به پا خواستن تمام شعائر دعا می کنیم. خود آقای ما، کسی است که او را «مُحْيِي مَعَالِمِ الدِّينِ وَ أَهْلِه‏؛ زنده کننده ی پرچمهای دین و اهل آن» (3) می خوانیم. بزرگداشت خود امام عصر (ارواحنا له الفداء) به عنوان بارزترین نشانه و علامت دین، زنده کردن شعائر است؛ به همین خاطر، دعا برای فرج ایشان نیز، از شعائر است. اصلاً وقتی آقای ما بیایند، پایه های اسلام را بازسازی می کنند.(4)

نمی دانم از دین اسلامی که اسلام دارانش نماز نخوانند، روزه نگیرند، خمس ندهند، اذان نگویند، در ایّام محرّم عزاداری نکنند و …، چه خواهد ماند؟! اگر دین چهره ای می داشت، امروز صورتش سوخته و پر چاله و جسمش چلاق و زبانش لال بود. کاش با دعای فرجمان، مرهمی به صورت زخمی دین بزنیم. یا لااقل ساعت زنگدار اسلام داران باشیم. نکند وقت بگذرد و مقصد بی رهرو بماند…

پی نوشت:
1. سوره حج، آیه ی 32.
2. کافی(ط-الاسلامیه)،ج 3 ، ص270؛ به نقل از احادیث موضوعی سایت شهید آوینی، ذیل واژه ی دین.
3. قمی، عبّاس، مفاتیح الجنان، ذیل دعای ندبه.
4. موسوی اصفهانی، محمّدتقی، مکیال المکارم، قم، نشر مسجد مقدس جمکران، ج 1، ص 605.

پ.میعاد

در روایات ما تاکید بسیاری بر دعا برای فرج شده تا حدی که برترین عبادت خوانده شده است. این در حالی است که خداوند متعال به طور قطعی، ظهور را محقق خواهد ساخت و ولی امر خود را خواهد رساند. در این میان دعای ما چه فایده ای دارد؟

 در این مطالب، پاسخ این سوال را خواهیم داد که نتایج دعا برای فرج حضرت مهدی (عج) چیست؛ ان شاء الله

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آثار دعا برای فرج حضرت مهدی (عج)
آثار دعا برای فرج (31) / به سپاه خدا می پیوندیم

آثار دعا برای فرج (31) /  به سپاه خدا می پیوندیم   مَثَل ما وقتی که دعای فرج می خوانیم، مَثل رأی دادن برای تشکیل یک دولت است. وقتی دعا فرج می خوانیم، انگار که به صندوق تشکیل دولت خداخواهانه ی امام عصر (عجل الله تعالی فرجه)، یک رأی «آری» …

آثار دعا برای فرج حضرت مهدی (عج)
آثار دعا برای فرج (30) / شهیدیم!

آثار دعا برای فرج (30) /  شهیدیم!   مَثَل ما وقتی که برای فرج دعا می کنیم، مَثل مردانی است که در صدر اسلام، وقتی که اسلام، نامِ ناآشنا و غریبی بود، برای مردی که هنوز چهره ی تابنده اش را همه کس نشناخته بودند، آستین بالا زدند؛ شمشیر به …

آثار دعا برای فرج حضرت مهدی (عج)
آثار دعا برای فرج (28) / خدا را خرسند می کنیم

آثار دعا برای فرج (28) / خدا را خرسند می کنیم مَثل ما وقتی که دعای فرج می خوانیم، مَثل وقتی است که برای خوشایند پدر و مادرمان، دست پرچین و چروک پدربزرگ و مادربزرگمان را می بوسیم. هرچند شاید خوشمان نیاید که خم شویم و جوانی و غرورمان را …