الغدیر(تاج گذاری در روز غدیر)

دانستیم که در روز غدیر علی علیه السلام ولی عهد پیامبر صلّ الله علیه و اله شد و بدین جهت سزاوار بود بنا بر رسم امرا تاج گذاری شود ولی چون تاجهای ساخته شده از طلا و نقره از رسوم پادشاهان ایران بود در بین عرب بدلی از ان جز عمامه ها نبود و عمامه ها را جز بزرگان و اشراف نمی پوشیدند بدین جهت رسول خدا  در ان روز بر سر علی علیه السلام عمامه گذاشتند و این بیانگر عظمت و جلال او بود لذا با دست مبارک خویش با عمامه خود که سحاب نام داشت بر سر امیر المومنین علیه السلام تاج گذاشتند.

دیلمی از ابن عباس نقل کرده که: وقتی رسول خدا ، علی علیه السلام را با سحاب عمامه گذاری کردند فرمودند 🙁 یا علی العمائم تیجان العرب ) یعنی ای علی عمامه ها تاجهای عرب هستند.

پس روز تاج گذاری گرامی ترین روز در اسلام و بزرگترین عید دوستداران علی علیه السلام است همچنین که این روز زمان بر انگیخته شدن کینه و خشم دشمنان اوست.

( وجوه یومئذ مسفرة *ضاحکة مستبشرة * و وجوه یومئذ علیها غبرة * ترهقها قتره ) { عبس 38 الی 41 }

یعنی : چهره هایی در ان روز گشاده و نورانی است ، خندان و مسرور است ، و صورتهایی در ان روز غبار الود است و دود و تاریکی انها را پوشانده.

منبع : کتاب گزیده الغدیر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کتاب الغدیر
2
الغدیر(اشنایی با کمیت)

کمیت 10 خصلت داشت که هیچ شاعری نداشت: سخنور بنی اسد, فقیه شیعه, حافظ قران, دارای دلی استوار و محکم, کاتبی خوش خط , نسب شناس ,  اهل مناظره و مجادله علمی , تیر اندازی ماهر , اسب سواری شجاع , بخشنده و پایبند به دین. کمیت دارای زندگی مذهبی …

کتاب الغدیر
الغدیر(کمیت بن زید)

قصیده میمیه از هاشمیات من لقب متیّم مستهام                            غیر ماصبوه ولا احلام چه کسی است برای دلی که به خاطر عشق برده و سرگردان شده است به جز عشق و ارزوها صاعد غلام کمیت میگوید :ما بر ابو جعفر محمد بن علی علیه السلام وارد شدیم و کمیت این قصیده …

کتاب الغدیر
الغدیر(شعرای قرن دوم{کمیت بن زید})

کمیت قصیده ای سروده که معروف به هاشمیات شده است.این قصیده از بهترین قصاید کمیت است.چنانچه نگارنده کتاب الحدائق الوردیه تصریح کرده که این قصیده به 587 بیت می رسد ولی دست انتشار که امین بر امانتهای علم است در چاپ ان کوتاهی کرده و بسیاری از ابیات ان را …