شدت علاقه پيامبر صلی الله علیه و آله به فاطمه سلام الله علیها

شدت علاقه پیامبر صلی الله علیه و آله به فاطمه سلام الله علیها

شدت علاقه پیامبر صلی الله علیه و آله به فاطمه سلام الله علیها

حاکم در مستدرک به سند خود از ابو ثعلبه خشنى نقل کرده است که گفت: «عادت رسول خدا صلی الله علیه و آله بر این بود که چون از جنگ یا سفرى باز مى ‏گشت ‏به مسجد مى‏ رفت و دو رکعت نماز مى‏ گزارد، آن گاه به فاطمه درود مى‏ فرستاد و سپس پیش همسرانش مى ‏رفت.»

همچنین وى به سند خود از ابن عمران نقل کرده است که گفت: «پیامبر صلی الله علیه و آله چون قصد مسافرت داشت، آخرین کسى را که وداع مى‏ گفت فاطمه بود و چون از سفرى باز مى ‏گشت نخستین کسى را که مى‏ دید فاطمه بود.»

ابن شهر آشوب در مناقب با چند سند از عایشه نقل کرده است که گفت: امام علی علیه السلام از پیامبر – که میان او و فاطمه که در بستر خوابیده بودند، نشسته بود – پرسید: کدام یک از ما پیش تو محبوب‏ تریم من یا او (فاطمه)؟ پیامبر فرمود: او نزد من محبوب ‏تر است و تو عزیزترى.

در پاسخ به این پرسش، نمى ‏توان جوابى بهتر از این یافت. فاطمه را از روى مهربانى و شفقت محبوب مى‏ داند و على را به خاطر بزرگى در فضل و جایگاهش عزیز مى ‏شمارد. حضرت فاطمه در کنار پدر و مادر گرامی خود با زیباترین ارزش های الهی و اخلاقی آشنا گشت.

علاقه پیامبر به حضرت فاطمه سلام الله علیها تنها به خاطر رابطه پدر و فرزندی نبود. هر چند این عاطفه در وجود پیامبر موج می زد، اما تعابیر و سخنانی که پیامبر به هنگام اظهار علاقه نسبت به دختر خود بیان می کرد، نشان دهنده این بود که در این جا معیارهای دیگری مطرح است.

بدون شک شخصیت والای حضرت و مقام بلند و کم نظیری که در وادی عرفان و عبادت به دست آورد، هم چنین عفاف و تقوایی که از خود نشان داد، نقش محوری و اصلی را در این تجلیل ها و تکریم ها ایفا کرد، تا جایی که پیامبر ایشان را “مادر خویش” لقب داده و حضرت فاطمه سلام الله علیها را “ام ابیها” نامیدند.

آن گاه زهرا سلام الله علیها مادر ولایت نیز می ‌شود، همسر بی ‌نظیر‌ترین انسان های عالم پس از پیامبر، خاندان پیامبر از اوست که زنده می ‌ماند، دوازده گوهر درخشان امامت از برکت وجود زهرا پرتو‌ افشانی می ‌کند و نور ولایت را تا دنیا دنیاست به تلألو وا می‌ دارد.

منبع:سیره معصومان جلد ۲، ص ۱۹

نویسنده: سید محسن امین

نظر دهيد