مگر خاطره غدیر فراموش شدنی است … ؟
مگر خاطره غدیر فراموش شدنی است … ؟
همراهی بیش از صدو بیست هزار مسلمان با پیامبر خدا در حج آخرین و حضور آن جمعیت کثیر در وادی غدیر.
خطابه یک ساعته نبی معظم اسلام (ص) برای آن جمعیت مسلمان و معرفی امیر المومنین (ع) به عنوان جانشین بلا فصل و ولی و صاحب اختیار مومنین و مسلمین .
قرار گرفتن عمامه رسول خدا (ص) چون تاجی بر سر امیر المومنین .
گرفت بازوی علی (ع) توسط رسول خدا (ص)و اقرار گرفت از حاضرین با جمله ((الست اولی بکم من انفسکم ؟)) و پاسخ و تایید همگی مردم با جمله (الله بلی)
بیعت بیش از ۱۲۰ هزار زن و مرد با ولی بر حق خدا , و نهایتا سه روز اقامت در غدیر و تاکید پیامبر (ص) بر پیام هایی چون :
– سلام نمودن به علی (ع) با عنوان ((امیر المومنین )) اعلان ثابت بودن احکام الهی و حرام و حلال خدا تا قیام قیامت .
– تبلیغ پیام غدیر به عنوان بالاترین امر معروف و نهی از منکر .
– رساندن پیام غدیر به فرزندان و نسل ها .
– نامگذاری غدیر به عنوان عید الله الااکبر .
– انعقاد عقد اخوت میان مسلمین
– دعای پیامبر (ص) که فرمودند : پروردگارا , دوست بدار هرکه علی را دوست می دارد و دشمن بدار هرکه او را دشمن بدارد . یاوران او را یاری کن و خوار و ذلیل فرما هرکه او را خوار نماید .
تا آن خاطره که غدیر , دفاع از آرمان خویش را نشان داد و خاطره ای ابدی را نقش زد . در آخرین ساعات از سومین روز اقامت در غدیر ((حارث فهری)) با ۱۲ نفر از یارانش نزد پیامبر (ص) آمده و با کمال جسارت سه سوال درباره ی یگانگی خدا , نماز ,زکات , حج و جمله ی (( من کنت مولاء فعلی مولاه )) مطرح نمود و گفت : گفتار تو در این موارد , از جانب پروردگار بود یا از پیش خود گفتی ؟!!
حضرت در جواب هر سه سوال فرمودند : خداوند به من وحی کرده و من رساننده ی پیام خدا هستم و بدون اجازه پروردگارم خبری را اعلان نمیکنم .
حارث گفت ((خدایا اگر آنچه محمد می گوید حق و از جانب توست سنگی از اسمان بر ما ببار یا عذابی دردناکی بر ما بفرست ))
بلافاصله سنگی ازآسمان بر او فرود آمد و همانجا هلاک و این واقعه به عنوان یکی از معجزات غدیر در خاطره تاریخ ثبت گردید .
بدین مناسبت آیه شریفه نازل گردید : (( سال سائل بعذاب واقع للکافرین لیس له دافع …)) : ((پرسش کننده ای در خواست عذابی نمود , که کافران را از آن گریزی نیست …))
پیامبر (ص) رو به مردم نموده فرمود : آیا دیدید ؟!گفتند : آری . فرمودند : شنیدید ! گفتند : آری .پس از این اقرار , فرمود : ((خوشا به حال کسی که ولایت او را بپذیرد ,وای بر کسی که با او دشمنی کند …))
با این معجزه الهی بر همگان مسلم شد غدیر سرچشمه گرفته از منبع وحی است و یک فرمان الهی .
منبع :
پاسداشت غدیر (وظایف ما با نگاهی به گذشته غدیر ) نوشته محمد ابراهیم حامد مهدوی