الغدیر(مروری بر اغاز سخن)

همانا این تبریک گفتن به امر رسول خدا بوده و دست بیعت دادن با شادی رسول خدا همراه بوده چراکه فرمودند :(الحمد لله الذی فضّلنا علی جمیع العالمین) یعنی حمد خدایی را که ما را بر تمام جهانیان برتری داد.

طارق ابن شهاب از علمای اهل کتاب در مجلس عمربن خطاب بر جایگاه این ایه کریمه (الیوم اکملت لکم دینکم…) صحّه گذاشته و گفت : اگر چنین ایه ای در دین ما نازل می شد ما روز نزول ان را عید می گرفتیم.{مسلم ج5 ص 517 ح 3} . در ان مجلس احدی از حاضران منکر سخن او نشد و حتی عمر هم با اعمالی که از خود نشان داد صحّه بر ان نهاد و منکر ان نشد.

فرات ابن ابراهیم  کوفی در قرن سوم به اسناد از امام صادق علیه السلام که ایشان از پدرانشان وایشان از پیامبر نقل کرده که فرمودند :(یوم غدیر خم افضل اعیاد امتی …) {بحار ج 37 ص 109 } یعنی روز غدیر خم از بهترین اعیاد امت من است و ان روزی است که در ان خداوند به من فرمان داد که برادرم علی را به عنوان پیشوا بر امتم نصب کنم تا بعد از من به واسطه او هدایت شوندو ان روزی است که خداوند در ان دین را کامل و نعمت را بر امت من تمام کرد…..

بعد از پیامبر نیز امام علی علیه السلام این روز را به عنوان عید قرار دادند و همچنین تمام ائمه معصومین این روز را عید و به تمام مسلمین دستور دادند که این روز را عید بگیرند.

منبع : کتاب گزیده الغدیر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کتاب الغدیر
2
الغدیر(اشنایی با کمیت)

کمیت 10 خصلت داشت که هیچ شاعری نداشت: سخنور بنی اسد, فقیه شیعه, حافظ قران, دارای دلی استوار و محکم, کاتبی خوش خط , نسب شناس ,  اهل مناظره و مجادله علمی , تیر اندازی ماهر , اسب سواری شجاع , بخشنده و پایبند به دین. کمیت دارای زندگی مذهبی …

کتاب الغدیر
الغدیر(کمیت بن زید)

قصیده میمیه از هاشمیات من لقب متیّم مستهام                            غیر ماصبوه ولا احلام چه کسی است برای دلی که به خاطر عشق برده و سرگردان شده است به جز عشق و ارزوها صاعد غلام کمیت میگوید :ما بر ابو جعفر محمد بن علی علیه السلام وارد شدیم و کمیت این قصیده …

کتاب الغدیر
الغدیر(شعرای قرن دوم{کمیت بن زید})

کمیت قصیده ای سروده که معروف به هاشمیات شده است.این قصیده از بهترین قصاید کمیت است.چنانچه نگارنده کتاب الحدائق الوردیه تصریح کرده که این قصیده به 587 بیت می رسد ولی دست انتشار که امین بر امانتهای علم است در چاپ ان کوتاهی کرده و بسیاری از ابیات ان را …