الغدیر (سخنان پیامبر و حضرت امیر در مورد عمروعاص)

1- روزی زیدبن ارقم نزد معاویه رفت و دید که عمروعاص کنار او نشسته است.چون این منظره را دید خودش را بین معاویه و عمروعاص جای داد .عمرو گفت جای دیگری پیدا نکردی که بین من و معاویه جدایی افکندی؟ زید گفت از پیامبر خدا شنیدم که فرمودند :

(هرگاه عمرو عاص و معاویه را در کنار هم دیدید بین انها جدایی افکنید زیرا انها برای کار خیر با هم یک جا جمع نمیشوند)

2-ابوحیان توحیدی در کتاب {الامتناع والموانسه} روایت کرده که : عمروعاص یادی از حضرت علی علیه السلام کرد و گفت او اهل شمخی و بازی است! وقتی این حرف به امام علی علیه السلام رسید فرمودند :

( پسر نابغه گمان کرده من اهل بازی و شوخی و خوشگذرانی هستم! یاد مرگ و ترس از حساب انسان را از فساد و بیهودگی باز میدارد.همانا دروغ بدترین گفتار است و حقیقتا عمروعاص وعده میدهد و تخلف می کند و هنگام سخن گفتن دروغ می بافد. ان روز که کار سخت گردد او تا زمانی که شمشیرها بدن مردان را زخمی  و قطعه قطعه نکرده اند امرو نهی می کند ولی با شروع جنگ بزرگترین نیرنگش برای نجات جانش این است که پایین تنه خود را به مردم ارزانی می کند.!!!!)

منبع : کتاب گزیده الغدیر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کتاب الغدیر
2
الغدیر(اشنایی با کمیت)

کمیت 10 خصلت داشت که هیچ شاعری نداشت: سخنور بنی اسد, فقیه شیعه, حافظ قران, دارای دلی استوار و محکم, کاتبی خوش خط , نسب شناس ,  اهل مناظره و مجادله علمی , تیر اندازی ماهر , اسب سواری شجاع , بخشنده و پایبند به دین. کمیت دارای زندگی مذهبی …

کتاب الغدیر
الغدیر(کمیت بن زید)

قصیده میمیه از هاشمیات من لقب متیّم مستهام                            غیر ماصبوه ولا احلام چه کسی است برای دلی که به خاطر عشق برده و سرگردان شده است به جز عشق و ارزوها صاعد غلام کمیت میگوید :ما بر ابو جعفر محمد بن علی علیه السلام وارد شدیم و کمیت این قصیده …

کتاب الغدیر
الغدیر(شعرای قرن دوم{کمیت بن زید})

کمیت قصیده ای سروده که معروف به هاشمیات شده است.این قصیده از بهترین قصاید کمیت است.چنانچه نگارنده کتاب الحدائق الوردیه تصریح کرده که این قصیده به 587 بیت می رسد ولی دست انتشار که امین بر امانتهای علم است در چاپ ان کوتاهی کرده و بسیاری از ابیات ان را …