الغدیر(نامه امام علی به عمروعاص و شجاعت عمروعاص)

از جانب بنده خدا علی امیرالمومنین به شخص بریده نسل فرزند بریده نسل عمروبن عاص بن وائل دشمن و بدخواه محمد و ال محمد.اما بعد, تو مروت و مردانگیت را به خاطر شخص فاسق و پرده دریده ای از دست دادی . فرد کریم به خاطر همنشینی با او بد نام میشود و فرد بردبار به خاطر مجالست با او سفیه میگردد.در نتیجه فکرو قلب تو تابع او شده است. پس او دین تو و دنیای تو و اخرتت را از تو گرفته است.تو مانند گرگی شده ای که در شب و روز دنبال شیری می رود تا از پسمانده غذای او سیر شود اما بدان که  گریزی از تقدیر الهی نیستو اگر از حق پیروی می کردی به ارزویت می رسیدی.پس اگر من به تو و معاویه دست پیدا کنم شما را به کافران قریش که در زمان پیامبر کشته شدند ملحق می کنم ولی اگر بعد از من زنده بودید خدا شما را کفایت می کند و عذاب سخت خدا شما را بس است.

طبری در تاریخش میگوید : علی در قنوت نماز صبح می گفت : اللهم العن معاویة و عمروا و ….  وقتی این به گوش معاویه رسید او هم در قنوت علی و ابن عباس و مالک اشتر و حسن و حسین را لعن می کرد.

طبری و ابن کثیر در تاریخشان و ابن اثیر و ابن ابی الحدید در کتابشان این مطلب را اورده اند که : عایشه وقتی خبر قتل محمد بن ابیبکر را شنید شیون و ناله فراوان کرد و از ان به بعد در قنوت نماز و بعد نماز معاویه و عمروعاص را نفرین می کرد.

(( شجاعت عمروعاص))

از پسر نابغه چه در زمان جاهلیت چه در زمان پیامبر نقش موثری در جنگها سراغ نداریم.فقط در جنگ صفین حرکت جالبی کرد که تا سالها برای او ماند و ضرب المثل شد و با ان اوازو شعر می خواندندو ان حرکت این بود که در مقابل امیرالمومنین برای حفظ جانش عورتش را نمایان کرد و کشته نشد !! معاویه در این باره شعری گفته که : عمروعاص با ابوالحسن در جنگ روبرو شد و با رسوایی بازگشت اگر شرمگاهش را نمایان نکرده بود شیرمردی به او دست می یافت که هر جنگجویی را به خاک مذلت می افکند. واز اینگونه اشعار بسیار سروده شده.به نظر مورخان عمروعاص در شب عید فطر سال 43 در سن 90 یا 99 سالگی درگذشت.

منبع : کتاب گزیده الغدیر

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

کتاب الغدیر
2
الغدیر(اشنایی با کمیت)

کمیت 10 خصلت داشت که هیچ شاعری نداشت: سخنور بنی اسد, فقیه شیعه, حافظ قران, دارای دلی استوار و محکم, کاتبی خوش خط , نسب شناس ,  اهل مناظره و مجادله علمی , تیر اندازی ماهر , اسب سواری شجاع , بخشنده و پایبند به دین. کمیت دارای زندگی مذهبی …

کتاب الغدیر
الغدیر(کمیت بن زید)

قصیده میمیه از هاشمیات من لقب متیّم مستهام                            غیر ماصبوه ولا احلام چه کسی است برای دلی که به خاطر عشق برده و سرگردان شده است به جز عشق و ارزوها صاعد غلام کمیت میگوید :ما بر ابو جعفر محمد بن علی علیه السلام وارد شدیم و کمیت این قصیده …

کتاب الغدیر
الغدیر(شعرای قرن دوم{کمیت بن زید})

کمیت قصیده ای سروده که معروف به هاشمیات شده است.این قصیده از بهترین قصاید کمیت است.چنانچه نگارنده کتاب الحدائق الوردیه تصریح کرده که این قصیده به 587 بیت می رسد ولی دست انتشار که امین بر امانتهای علم است در چاپ ان کوتاهی کرده و بسیاری از ابیات ان را …