آثار دعا برای فرج (25) / مَحرم می شویم

 آثار دعا برای فرج (25) / مَحرم می شویم

https://www.hadiskadeh.ir/wp-content/uploads/2013/11/doa-faraj.jpg

مَثل ما و دعای فرج، مَثل بهلول است و آن معلّمی که خدا را به خاطر ندیدنش انکار می کرد. بهلول برای آن که نشان استاد بی خرد بدهد که همه چیز دیدنی نیست، معلم را به باد کتک گرفت. معلم می گفت: «نزن درد می کند!» و بهلول می گفت: «دروغ می گویی! من که دردی نمی بینم!» تا اینکه معلم فریاد زد: «احمق! کبود و سیاه شدم و درد دارم! مگر درد دیدنی است؟!» و بهلول هم فریاد زد: «احمق تر! با این همه نشانه ای که از خدا می بینی، باز هم او را انکار می کنی؛ مگر خدا دیدنی است؟!» آن وقت معلم اعتراف کرد: «خدا هست!»

دعای فرج خواندن ما، باور کردن ندیدنی ها و به عبارتی «غیب» است. مگر مولای آخرمان حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) را دیده ایم که برای سلامتی اش دعا می کنیم؟ اصلاً مگر امام حسین (علیه السلام) را دیده ایم که چنان در رنج مصیبتش می سوزیم که انگار داغ عزیز دیده ایم؟ یا کسی هست که بگوید غدیر را دیده است؟ در حالی که در دل، مولای بر حقّ را همواره امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب (ع) می دانیم!

القصّه! وقتی دعای فرج می خوانیم، پیش از دعا، همه ی ولایت و محبّت چهارده معصوم (علیهم السلام) را پذیرفته ایم و به عبارتی به غیب، ایمان آورده ایم. نتیجه ی باور آوردن به غیب، باور کردن بسیاری از مطالب دیگر است. باور کردن چیزهایی که بسیاری از مردم نمی خواهند و حتی نمی توانند بپذیرند. (1)

امام صادق (ع)، در حدیثی طولانی، قبول ولایت امام عصر (عج) را در دوران غیبت، یکی از اسرار الهی دانسته اند و فرموده اند: «این امری از امور الهی و سرّی از اسرار خداوند و غیبی از غیب الله است، پس بگیر آنچه به تو آموختم و آن را مخفی بدار و از شاکرین باش که فردای قیامت با ما در اعلی علیین خواهی بود.» (2)

حتماً شما هم مثل بقیه ی انسانهای معمولی، سرّ را به کسی می گویید که محرم است! کسی که قبول می کند حرفهای شما را در سینه اش دفن کند و از آن علیه شما استفاده نکند. حالا اگر در وجود خودتان حضرت بقیة الله(عج) را تمام و کمال پذیرفته اید، لابد ظرفیت پذیرش این سر را داشته اید. خوش به سعادت دوستداران مولای ناپیدا!

مثل ما و دعا فرج، مثل پذیرش همان دردی است که در وجود معلم انکار کننده پیچید. دردی که نمی شود انکارش کرد، چرا که نشانه های وجود آن را می بینیم، نمی شود درمانش کرد چرا که جراحتِ فهمیدن است؛ بهای پذیرفتن غیب و غیبت، بهای دعا برای فرج مولایی که نادیدنی است، بهای دوست داشتن آقای ما، بهای مَحرم شدن، همین است: درد کشیدن…

پی نوشت:
1. موسوی اصفهانی، محمّد تقی، مکیال المکارم، ج 1، نشر مسجد مقدّس جمکران، ص 519؛ ذیل فایده ی هشتم
2. کمال الدین و تمام النعمه، ج 2، ص 384؛ به نقل از همان، ص 169

پ.میعاد

 

در روایات ما تاکید بسیاری بر دعا برای فرج شده تا حدی که برترین عبادت خوانده شده است. این در حالی است که خداوند متعال به طور قطعی، ظهور را محقق خواهد ساخت و ولی امر خود را خواهد رساند. در این میان دعای ما چه فایده ای دارد؟

 در این مطالب، پاسخ این سوال را خواهیم داد که نتایج دعا برای فرج حضرت مهدی (عج) چیست؛ ان شاء الله

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

آثار دعا برای فرج حضرت مهدی (عج)
آثار دعا برای فرج (31) / به سپاه خدا می پیوندیم

آثار دعا برای فرج (31) /  به سپاه خدا می پیوندیم   مَثَل ما وقتی که دعای فرج می خوانیم، مَثل رأی دادن برای تشکیل یک دولت است. وقتی دعا فرج می خوانیم، انگار که به صندوق تشکیل دولت خداخواهانه ی امام عصر (عجل الله تعالی فرجه)، یک رأی «آری» …

آثار دعا برای فرج حضرت مهدی (عج)
آثار دعا برای فرج (30) / شهیدیم!

آثار دعا برای فرج (30) /  شهیدیم!   مَثَل ما وقتی که برای فرج دعا می کنیم، مَثل مردانی است که در صدر اسلام، وقتی که اسلام، نامِ ناآشنا و غریبی بود، برای مردی که هنوز چهره ی تابنده اش را همه کس نشناخته بودند، آستین بالا زدند؛ شمشیر به …

آثار دعا برای فرج حضرت مهدی (عج)
آثار دعا برای فرج (29) / شعائر اسلام را زنده می کنیم

آثار دعا برای فرج (29) / شعائر اسلام را زنده می کنیم   مَثل ما وقتی که برای فرج دعا می کنیم، مَثل کسی است که در میان جماعتی که خواب هستند، با صدای بلند فریاد می زند: «بیدار شوید! دیر شد! خواب ماندید!» شباهتش هم معلوم است! عدّه ای …